Duhové srdce 2016

 

ZÁZNAM FINÁLE

VÍTĚZKOU ANKETY A MAJITELKOU DUHOVÉHO SRDCE 2016 JE 

Lenka Hanžlová


Drží se a drží druhé!
Nejobětavější, nejlaskavější, nejkreativnější
paní katechetka Lenka Hanžlová


diecéze: České Budějovice
farnost: Prachatice

Je to neuvěřitelné, ale ve farnosti Prachatice působí už celých 25 let. Věnuje se dětem i mládeži a nezapomíná ani na jejich rodičům. Stojí ji to spoustu času navíc, ale dělá vše ráda. Tolik víkendů a k tomu tolik nápadů! Náboženství učí na čtyřech školách a k tomu ještě setkávání ve farnosti. Jako vikariátní zástupkyně doslova pečuje o své kolegyně a kolegy. Jsi opravdu k nezaplacení!

ZÁŽITKY S PANÍ KATECHETKOU LENKOU
Každý rok s námi lenka vyráží na víkendový pobyt do Ktiše. Loni to bylo v listopadu a toto byl náš plán: 7.15: budíček; 7.45: modlitba v kapli; 8.00 snídaně; 9.00 procházka po obci; 12.00 oběd; 13.00 vyrábění s Míšou; 15.00 volno 17.00 zkouška scének na galavečer; 18.00 galavečer; 20.00 slavnostní večeře; 21.00 modlitba; 23.00 večerka. Lenka se do všeho pouštěla s radostí a my s ní. K modlitbě si připravila příběhy, které nám mnoho věcí o Bohu umí přiblížit. Je takový Boží posel a je neuvěřitelné, kolik toho ví! I když s ní hrajeme hry, „vtlouká nám do hlavy“ vše, co bychom měli vědět. Prostě je s ní legrace. Lenku máme moc rádi! (Lucka Hejhalová, 5. třída)


I když máme vítěze, víme, že si vaše uznání zaslouží všichni a projevenou podporu jednomu bereme současně jako uznání všech!
Ankety se dále zúčastnili


Helena Hochmutová


Najdete ji?
Nejkreativnější, nejzapálenější, nejobětavější a nenápadná
paní katechetka Helena Hochmutová


diecéze: České Budějovice
farnost: Březnice

Učí náboženství v ZŠ Březnice a v Rožmitálu pod Třemšínem. Náboženství učí již 13 let, pomáhá organizovat vikariátní poutě a připravuje pro děti ve věkovém rozpětí 6–12 let velmi naučné a zábavné hodiny.

NÁŠ PŘÍBĚH
Farnost se připravovala na Noc kostelů a chtěli jsme do programu zapojit i děti. Jak? To vymyslela naše paní katechetka! Děvčata nacvičila písničku a liturgický tanec a zajistila dopravu i kostýmy. Kluci nacvičili hru o sv. Martinovi a opět pomohla zajistit kostýmy, dopravu i kulisy. A protože v obou případech bylo holek i kluků málo, spojila se s dětmi z vedlejší rožmitálské farnosti. Všichni z toho měli nakonec velkou radost a veřejnost byla nadšená z jednoduché, ale zároveň nádherné a tvůrčí realizace dětského programu.

 

P. Karel Hořák


S dětmi po pravici! Paráda!
Nejlepší učitel, nejbližší lidem, nejotevřenější, nejradostnější,
prostě náš P. Karel Hořák


diecéze: Olomouc
farnost: Hošťálková, Pržno a Růžďka

Je kaplanem pro mládež vsetínského děkanátu, otec víkendových programů, skvělý kněz, učitel, parťák, spolubratr, slunce pro všechny, skvělý spolupracovník, týmák ve farnosti a volnočasových programech. Má široké a otevřené srdce pro každého člověka a přijít za ním je balzám na duši. Vyzkoušejte si to!

NAŠE PŘÍHODY
Příhod máme milióny, musíte k nám přijet a my vám je povyprávíme! A jsou to výlety různých druhů – třeba do Prahy. Když máme víkendovku, je s námi nejen při adoraci v kostele, ale i při hrách, při jídle, hraní, při fotbale. Nás, kteří to máme dál, vozí z náboženství autem. Milujeme ho pro jeho lásku k vlakům (!), přírodě a k nám všem. A ještě pomáhá finančně dětem, které chtějí také jet, ale doma na to nemají.

 

Vlasta Klementová


Zkrátka naše teta Vlasta!
Nejhodnější, nelaskavější, nejtrpělivější
paní katechetka Vlasta Klementová

Paní Vlasta se z účasti na finále všem moc omlouvá, ale těšte se.
Všem dětem děkuje a zdraví je alespoň takhle na dálku!


diecéze: Hradec Králové
farnost: Polná u Jihlavy

Je to nepředstavitelně obětavý človíček a výuce náboženství se věnuje už 19 let. K tomu organizuje veškeré činnosti dětí ve farnosti: misijní klubko, pečení misijního koláče, dětské mše, nacvičování divadelních představení, soutěže dětí k ukončení školního roku, zájezdy a výlety! Její všudypřítomný klid a dobrá nálada se přenáší nejen na nás, ale i na naše rodiče.

NAŠE PŘÍHODY JSOU NA JEDNIČKU
Každé naše setkání je plné příhod, ale vždy dopadne na velkou jedničku. Třeba víkendové celostátní setkání Misijních klubek ve Špindlerově Mlýně. Baví nás, když spolu nacvičujeme divadelní představení. Díky ní jim nechybí scénář, režie, choreografie, kostýmy, masky, ale ani casting a catering! Při výročí slovanských věrozvěstů sv. Cyrila a Metoděje jsme dlouho nacvičovali, ale pak z toho vznikl celý životopis. A měli jsme z toho radost nejen my, ale také rodiče, ostatní děti ze základní školy a další veřejnost. A na konci roku k ní můžeme do bazénu!

 

Magdaléna Zámostná


Více než maminka!
Nejobětavější, nejnápaditější, nejduhovější
už teď svatá:) maminka sedmi dětí Magdaléna Zámostná


diecéze: Brno
farnost: Studená

Náboženství učí už 15 let. V současné době se na faře schází asi 50 dětí od předškoláků po teenagery. Kromě toho stihne organizovat dětem neskutečně mnoho dalších aktivit: dětské mše svaté, živý betlém, Tříkrálovou sbírku, dětskou pouť a další výlety. Všechno pečlivě a obětavě připravuje často i dlouho do noci. Díky ní bylo u nás ve farnosti pokřtěno mnoho dětí. Nikdy nikoho neodmítne a pro každého má vlídné slovo a otevřené srdce. Díky ní je u nás doma i u nás doma ve farnosti hezky!

NAŠE PŘÍHODA
Nedávno jsme spolu navštívili Řím a Vatikán. Viděli jsme mnoho bazilik a dalších památek a měli jsme možnost podívat se i na místa, kam se běžný turista nedostane – třeba do vatikánských zahrad. Byl to hluboký zážitek!

 

Lenka Bernadetta Nezbedová


Veselá, zábavná, hodná, prostě nej…
Nejkrásněji zpívá a učí zpívat, nejobětavější, zábavná, i když přísná
sestra Lenka Bernadetta Nezbedová


diecéze: Olomouc
farnost: Ruda nad Moravou

Veselá, hodná, zábavná, prostě nejlepší. Slouží výukou náboženství ve farnosti v Rudě nad Moravou, vyučuje ve školách v Hrabenově, Rudě nad Moravou a v Bušíně.

NÁŠ PŘÍBĚH
Zažili jsme toho spolu tolik, že se to nedá popsat stručně. Zorganizovala už pro nás mnoho výletů, věnuje se nám v dětském sboru Ovečky. Vymýšlí na různé slavnosti krásný program, se kterým potom vystupujeme. Po náboženství nás rozváží sama domů a na konci školního roku nás vždycky pozve na zmrzlinu! Škoda, že nechodíte s námi! Ještě vymýšlí zajímavé příběhy do nedělní školy, kde je nás plná sakristie.A hlavně nedělá mezi námi rozdíly a je spravedlivá. Máme ji moc rádi.



UPOUTÁVKA



 

zpět