Betlém je mezi námi

 




pro děti

pro rodiče

pro školu

pro farnost


Milé čtenářky a čtenáři,
adventní kalendář už je tady, abyste měli čas si jej dobře promyslet a aby si jej měly čas pořídit i děti, které časopis neodebírají. Nakreslila jej před lety Martina Špinková, zakladatelka a aktivistka Cesty domů. Texty na každý den k nim laskavě poskytla rakouská spisovatelka Lene Mayer-Skumanz.
Hlavním hrdinou je Fabián se svými rodiči, prarodiči a kamarády a pojednává o všem možném, co se dá v čase před Vánocemi prožít. Jestli se k němu připojíte, můžete si k příběhu každý den poskládat kousek obrázku betléma, a pokud byste chtěli ještě něco navíc, najdete na našich stránkách ještě další nápady k přemýšlení, promýšlení a udělání.
Přejeme příjemné společné chvíle!
PŘÍBĚHY Z ADVENTNÍHO KALENDÁŘE BETLÉM JE MEZI NÁMI
VYSÍLÁ OD 13. PROSINCE RADIO PROGLAS

Tady najdete inspiraci, úkoly a další činnosti k jednotlivým příběhům.
Přejeme smysluplné adventní spolupřebývání :)


1. Začíná advent – 2. Adventní kalendář pro maminku – 3. Markův anděl – 4. Dívka ve věži – 5. Jako v detektivce – 6. Mikulášova práce – 7. Stopy ve sněhu – 8. Vnitřní světlo – 9. Rajská zahrada – 10. Pestrá parta – 11. Růžová svíčka – 12. Bazar – 13. Svíčky – 14. U rumového hrnce – 15. Rybářská kašna – 16. Mluvící bedna – 17. Jak se slavily Vánoce na venkově – 18. Předvánoční krach – 19. Na vánočním trhu – 20. Píseň pokoje – 21. Dobrý strom – 22. Anděl – 23. Stromek pro paní Novotnou – 24. Štědrý den – 25. A pak…