Křížová cesta s DUHOU pro děti od dětí

 

1.
Jakub J.: Ježíši, na obrázku vidím, jak všichni lidé jásají. Víš, jaké to je, když tě lidé mají rádi. Určitě rozumíš i těm co se rádi nemají. 

Natálka H.: Ježíši, na obrázku vidím Piláta a všechny ostatní, kteří tě obviňují. Víš, jaké to je, když tě někdo obviňuje. Určitě rozumíš také někomu, kdo byl z něčeho obviněn. 

Anežka H.: Ježíši, na obrázku vidím, jak máš červený plášť, Piláta, který si myje ruce a lidi, kteří křičí. Víš, jaké to je, když křičí lži a chtějí Tě křižovat. Určitě rozumíš také všem, kteří jsou falešně obviněni a nemohou se bránit. 

Kačka Č.: Ježíši, na obrázku vidím Tebe a Piláta. Víš, jaké to je, když jsi nespravedlivě obviněn. Určitě rozumíš také nemocným lidem.


2.

Jimmy: Ježíši, na obrázku vidíme, jak přijímáš kříž. Víš, jaké to je, když nás tíží náš kříž. Určitě rozumíš také nám křesťanům, kteří jsou v této době ohrožováni okolním ateistickým světem. 

Matouš V.: Ježíši, na obrázku vidím, jak neseš kříž. Víš, jaké to je, když mám těžký úkol. Určitě rozumíš také těm, kteří jsou ochrnutí na celý život. 

Terezka K.: Ježíši, na obrázku vidím, že neseš kříž.


3.


4.
Darčíís: Ježíši, na obrázku vidím, jak se loučíš se svou maminkou. Víš, jaké to je, když vidíš někoho naposledy. Prosím tě za děti v dětských domovech. 

Dominika H.: Ježíši, na obrázku vidím, jak se loučíš se svou matkou. Víš, jaké to je, když vidíš naposled svou matku. Prosím tě za dědu, který se musel rozloučit s otcem. 

Žanet Š.: Ježíši, na obrázku vidím, jak se s tebou loučí tvá matka, když táhneš kříž. Víš, jaké to je, když se musíš odloučit od svých nejbližších a nejvěrnějších. Určitě rozumíš také dětem, kteří musí odejít do dětských domovů. 

J: Ježíši, na obrázku vidí, jak se loučíš s maminkou. Víš, jaké to je, když někdo nese kříž. určitě rozumíš také mně, když mi říkají bečka sádla. 

Anežka: Ježíši, na obrázku vidíme tebe a tvoji maminku, která tě neskutečně miluje, a je s tebou i v tvé nejtěžší chvíli. Víš, jaké to je, když tě všechno bolí a k tomu se ještě musíš dívat na svoji matku, která strašně trpí a pláče. Určitě rozumíš také maminkám, které přišly o své děti, které umírají v chudých vesnicích bez lékařské pomoci. 

Kateřina L.: Ježíši, na obrázku vidím, jak potkáváš svojí maminku Marii. Víš, jaké to je, když je maminka smutná. Určitě rozumíš také maminkám, které jsou smutné z bolesti svých dětí.


5.
JVT: Ježíši, na obrázku vidím, jak ti pomáhá nějaký chlápek s křížem. Víš, jaké to je, když lidé už nemůžou dál. Prosím tě za babičku, která pláče za našeho strejdu, který umřel. 

Filip-poctivej: Ježíši, na obrázku vidím, jak ti Šimon pomáhá. Víš, jaký je to dobrý pocit, když ti někdo pomůže. Prosím tě za ostatní lidi, aby si místo hádání pomáhali. 

Vojta: Ježíši, na obrázku vidím tebe a Šimona. Víš, jaké to je, když někdo nese kříž. Prosím tě za svoji rodinu. 

Žanet Š.: Ježíši, na obrázku vidím jak ti Šimon pomáhá nést kříž. Víš, jaké to je, když ti někdo pomůže. Určitě rozumíš také lidem, kteří jsou ochotní nebo lidem, kteří potřebují pomoc. 

Anonym MM: Ježíši, na obrázku vidíme Šimona z Kyrény, jak ti pomáhá nést kříž. Víš, jaké to je zažít radost, když nám někdo chce pomoci. Rozumíš také těm, kterým nikdo nepomůže.


6.
Barča: Ježíši, na obrázku vidím, jak ti Veronika dává šátek. Víš, jaké to je, když někdo nemůže. Prosím tě za Esterku a Leonku, které mají ochablé svalstvo a musejí jim pomáhat přístroje. 

Veronika O.: Ježíši, na obrázku vidím, jak ti Veronika otírá tvář. Víš, jaké to je, když potřebuješ pomoc v nejtěžších chvílích. Určitě rozumíš také lidem, kteří potřebují pomoc. 

Krevetka: Ježíši, na obrázku vidím, jak ti Veronika podává plátno. Víš, jaké to je, když někdo nese kříž. Rozumíš také mojí mamce, protože jí umřel tatínek. 

Křeček: Ježíši, na obrázku vidím Veroniku, jak to podává šátek. Víš, jaké to je, když neseš kříž. Určitě rozumíš také Aně, která je moc smutná. 

Natálka H.: Ježíši, na obrázku vidím ženu, která ti utírá obličej. Víš, jaké to je, když někdo nese nad sebou velkou tíhu kříže. Určitě rozumíš také někomu, kdo nese tíhu jako ty. 

Klára: Ježíši, na obrázku vidíme dobrosrdečnou Veroniku, která se nebála vystoupit z davu a pomoci ti, i když věděla, že ji druzí budou bít, ubližovat jí nebo se jí posmívat. Ježíši, ty odměňuješ Veroniku otiskem své tváře. Určitě rozumíš také opuštěným lidem, kterým nemá kdo pomoci. Posílej jim, prosím, lidi, kteří jim pomohou. 

Jaroslav H.: Ježíši, na obrázku vidím, jak sv. Veronika pomáhá unavenému Ježíši tím, že mu podává roušku. Tím mu pomáhá a jeho utrpení trochu ulehčuje. Víš, jaké to je, když zažíváš malou úlevu, že Ti po tváři nestéká pot a krev. Víš, jaké to je ve chvíli, co se k Tobě všichni chovali nepřátelsky, přišel někdo, kdo Tě má rád a chce Ti ulehčit a pomoct. Je to pro Tebe úleva a pomoc a zároveň i psychická podpora. Určitě rozumíš také lidem, kteří trpí a někdo se jich zastane nebo jim pomůže. I když nic takového nezažívám.


7.
Pavel: Ježíši, na obrázku vidíme, jak podruhé padáš. Víš, jaké to je, když člověk upadne a zůstane ležet. Určitě rozumíš také lidem, kteří jsou poníženi.


8.
Anonymní holka: Ježíši, na obrázku vidím, jak ženy o tebe brečí. Víš, jaké to je, když lidi pláčou. Prosím tě za babičku, která brečí o dědu. 

Šimon H.: Ježíši, na obrázku vidím ženy, které tě oplakávají. Víš, jaké to je, když neseš těžký kříž a ženy tě oplakávají. Určitě rozumíš také Jirkovi, jak se mu posmívají. 

Maruška R.: Ježíši, na obrázku vidím jak ženy nad Tebou pláčou. Víš, jaké to je, když Tě čeká smrt a moc to bolí. Určitě rozumíš také všem, kteří si nesou těžký kříž.


9.
PŽ: Ježíši, na obrázku vidím, jak na tebe padá kříž. Víš, jaké to je, když nejde udělat nemožné. Prosím tě za tetu Vladimíru, která má nádor na noze.
Dominika H.: Ježíši, na obrázku vidím, jak padáš. Víš, jaké to je, když je něco těžké a neunesu to. Prosím tě za lidi, na které spadl strom. 

Barča P.: Ježíši, na obrázku vidím, jak opět padáš pod křížem. Víš, jaké to je, když máš velkou bolest. Určitě rozumíš také mě, protože mám křivá záda od 4 let. 

Adéla C.: Ježíši, na obrázku vidíme jak padáš pod křížem. Víš, jaké to je když padáš pod tíhou kříže. Určitě rozumíš také všem, kteří mají hodně starostí.


10.
Jarda: Ježíši, na obrázku vidím, že tě vojáci svlékají. Víš, jaké to je, když někoho ponižují. Prosím tě za Jirku. 

Veronika O.: Ježíši, na obrázku vidím, jak tě muži svlékají před ukřižováním. Víš, jaké to je, když ti lidé vezmou poslední co máš. Určitě rozumíš také lidem, kteří nic nemají. 

Klára: Ježíši, na obrázku vidíme, jak ti vzali i to poslední, co jsi měl – tvoje šaty. Víš, jaké to je, když nás všichni opustí a vezmou nám i to poslední, co máme. Určitě rozumíš také lidem, kteří si nemají na sebe co obléknout a žijí v zimě. Pane, sešli jim svou pomoc. 

Petr K.: Ježíši, na obrázku vidíme Tebe a dva římské legionáře. Víš, jaké to je nepříjemné, když Tě svlékají ze šatů. Určitě rozumíš také všem, kteří jsou násilím svlékáni. 

Gabriel P.: Ježíši, na obrázku vidím dva vojáky, kteří Tě svlékají ze šatů. Ty máš na hlavě trnovou korunu, vojáci jsou oděni v černém brnění, které jim končí u stehen a na hlavě mají šedé helmy. Víš, jaké to je hrozné, když Ti někdo najednou sebere veškerou úctu a přede všema se Ti vysměje, pomlouvá Tě a Ty se tomu nemůžeš bránit. Tak jako Tobě vzali všechnu úctu. Určitě rozumíš také všem, kteří jsou zneuctěni, ale ještě jsem nikoho takového nepoznal.


11.
Matyáš S.: Ježíši, na obrázku vidím, jak tě přibíjejí na kříž. Víš, jaké to je, když někoho mučí. Prosím tě za pradědu, který zemřel ve válce. 

Vašik: Ježíši, na obrázku vidím, jak tě ukřižovali. Víš, jaké to je, když člověk umírá. Prosím tě za tátu, který je už dlouho nemocný. 

Jakub J.: Ježíši, na obrázku vidím, jak tě přibíjejí na kříž. Víš, jaké to je, když ti dělají špatnou věc. Určitě rozumíš také, že se mi dělá blbě matematika. 

Žanet Š.: Ježíši, na obrázku vidím jak tě ukřižují. Víš, jaké to je, když ti někdo ubližuje. Určitě rozumíš také zvířatům, která jsou někým bita. 

Vojta P.: Ježíši, na obrázku vidíme, jak Ti jeden muž přibíjí hřebík do ruky. Ležíš tam a nesnažíš se ho nijak zastavit. Vypadá to jako když jsi mrtvý. Víš, jaké to je, když Ti přibíjejí hřebíky do rukou a nohou. Také víš, jaké to je, když Tě ponižují a mučí. Určitě rozumíš také všem, kteří jsou ponižovaní a mučeni.


12.
Jakub J.: Ježíši, na obrázku vidím, jak jsi přibitý na kříž. Víš, jaké to je, když ti někdo hrozí smrt. Určitě rozumíš také, když na tebe volá peníze nebo život. 

Klára + Kajka: Ježíši, na obrázku vidíme, jak umíráš ztrápený a ubitý. Ty jsi za nás trpěl a otevřel jsi nám tak bránu nebeského království. Víš, jaké to je, když někdo někomu ubližuje a nemá nikoho, kdo by se ho zastal. Určitě rozumíš také těm, kterým se něco takového stalo a znovu stává. 

Marie D.: Ježíši, na obrázku vidíme Tebe umírajícího na kříži, jak postupně ztrácíš síly a lidi, kteří se kolem shromažďují. Víš, jaké to je, když ztrácíš síly, postupně se duše odpoutává od těla, takže je to určitě zvláštní pocit. Určitě rozumíš jedné spolužačce, která jednou udělala chybu a to si všichni zafixovali.


13.
Veronika O.: Ježíši, na obrázku vidím, jak tě matka svírá v náručí. Víš, jaké to je, když ti zemře někdo blízký. Určitě rozumíš také lidem, kterým zemřel někdo blízký.
Anonym TD: Ježíši, na obrázku vidíme Marii s tvým mrtvým tělem na klíně. Víš, jaké to je, když matky drží své mrtvé děti v náruči. Určitě rozumíš také těm, kteří museli pohřbít své dítě.


14.
Harazimcze: Ježíši, na obrázku vidím, jak ležíš v hrobě a jak vypadáš jako mumie. Víš, jaké to je, když něco vůbec nejde. Prosím tě za všechny, kteří jsou už mrtví, aby se tam u tebe měli dobře. 

Žanet Š.: Ježíši, na obrázku vidím, jak je tvůj hrob zavalený těžkým kamenem. Víš, jaké to je, když nemáš sílu. Určitě rozumíš také dědovi, který se už špatně hýbá.
Marek: Ježíši, na obrázku vidíme, jak tě ukládají do hrobu. Víš, jaké to je ležet v hrobě. Určitě rozumíš také těm, kteří stojí nad hrobem někoho blízkého. 

Valentýna M.: Ježíši, na obrázku vidíme jak jsi zavalený za kamenem a jsi mrtvý. Víš, jaké to je, když si mrtví. Určitě rozumíš také tomu, když někomu někdo blízký umře. 

Fanda D.: Ježíši, na obrázku vidíme jak jsi položen do hrobu a ovázán a naolejován. Víš, jaké to je, když už sis muka vytrpěl a teď už jsi u Boha. Už jsi šťastný, že máš ta muka vytrpěná a že jsi zas se svým otcem.


15.
Žanet Š.: Ježíši, na obrázku vidím, ženy, které nemohou uvěřit, že jsi vstal z mrtvých. Víš, jaké to je, když se dějí zázraky. Určitě rozumíš také lidem, kteří věří v zázraky a ostatní se jim posmívají. 

Vrabčák: Ježíši, na obrázku vidím, jak jsi zase živý což znamená, že miluješ nás lidi, zvířata a celý svět a pro ně ses obětoval. Ty víš, jaké to je být Božím synem a po smrti vstát kvůli lásce k člověku z mrtvých. Ty také určitě rozumíš tomu, jaké to je se všemi se rozloučit, cítit se sám, když si ostatní užívají. Víš, co je to za pocit, když tě někdo zradí. Podobně je občas mojí sestře. Mohl bys jí pomoct, aby se v takové situaci cítila líp. 

Jackie: Ježíši, na obrázku vidím, jak máš druhý život. Víš jaké to je ho mít. Určitě rozumíš také mně! 

Klára + Anežka: Ježíši, na obrázku vidíme prázdný hrob a anděla zvěstujícího ženám radostnou zprávu o tvém vzkříšení. Ženy, které tě přišly pomazat vzácnými vonnými mastmi, běží se strachem a úžasem tuto zprávu rozhlásit dál tvým učedníkům. Určitě rozumíš lidem, kteří se dověděli radostnou zprávu, a chtějí se o ni podělit s ostatními.